CENTRU MEDICAL DE RECUPERARE ȘI FIZIO KINETOTERAPIE DR. LIANA PURGHEL SRL

Adresa:

Str. Băilor Nr.77, Jibou, jud. Sălaj

- acupunctura energetică și tradițională chineză
- auriculoterapie (acupunctură pe ureche)

Ce este acupunctura?

Acupunctura este o metoda de tratament din medicina tradiționala chineză.

Procedura medicală de tratament consta în inserarea sau înțeparea cu ace foarte subțiri a pielii, în zone cheie, numite puncte de acupunctură, cu scopul de a restabili echilibrul   energetic al organismului.

Conform acestei concepții a medicinei tradiționale chineze, corpul omenesc este străbătut de energie vitală care circulă printr-o serie de meridiane energetice, meridiane care formează scheletul energetic. Aceasta energie înconjoară fiecare celula a corpului. Boala și durerea care ne încearcă adesea sunt privite ca semne de dezechilibru energetic, ce poate fi corectat cu ajutorul acupuncturii.

 

Ce afecțiuni pot fi tratate într-un cabinet de acupunctură?

Prin acupunctură se pot obține rezultate semnificative în tratarea următoarelor afecțiuni: afecțiuni ale aparatului respirator (astm, bronșite, dispnee de diverse cauze) afecțiuni ale aparatului circulator (hipertensiune și hipotensiune arteriala, varice, hemoroizi) afecțiuni digestive (gastrita, ulcerul, hepatita cronică, colecistita, litiaza biliară), afecțiuni are aparatului urinar (cistita, calculi renali) afecțiuni ale aparatului reproducător (infertilitate, dezechilibre hormonale), boli musculo-osteo-articulare (afecțiuni ale coloanei vertebrale, mialgii, osteoporoza, osteofite, artroze, artrite), afecțiuni neurologice (nevralgii) afecțiuni endocrino-metabolice (diabet, obezitate) dezechilibre fizice și psihice.

De ce să apelăm la acupunctură?

Cunoscând spectrul atât de larg al acestei metode de tratament tradițional chinez, atunci când avem o suferință ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a lua medicamente.

Cum o metodă minim invazivă, naturală  de tratament este întotdeauna o alternativă de preferat, ori de câte ori vă confruntați cu o problemă de sănătate ar trebui să faceți o primă vizită medicală într-un cabinet de acupunctură.

Într-un cabinet acupunctură puteți apela pentru o consultație și pentru găsirea unei alternative de tratament  cu mai puține efecte secundare. Este bine ca, de fiecare dată, să vă gândiți cum sa rezolvati o problemă de sănătate într-un mod cât mai natural, fără efecte adverse, printr-o modalitate care să vă ajute atât corpul, cât și mintea. Acupunctura este o terapie integrată unui sistem complex de tratamente, practicat profesionist într-o clinică de acupunctură specializată, cu medici practicieni instruiți și acreditați. Prin urmare, cu ajutorul acupuncturii, se poate interveni pentru tratarea aproape oricărei afecțiuni.