CENTRU MEDICAL DE RECUPERARE ȘI FIZIO KINETOTERAPIE DR. LIANA PURGHEL SRL

Adresa:

Str. Băilor Nr.77, Jibou, jud. Sălaj

Atracții turistice

Grădina Botanica ”Vasile Fati”

Grădina Botanică din orașul Jibou reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți vizitatori din țară și de peste hotare. Aceasta a luat ființă în anul 1968 din inițiativa priceputului profesor Vasile Fati. În prezent, se întinde pe o suprafață de 25 ha, așezată în cadrul ansamblului Wesselényi. Amplasată la altitudinea de 272 m, înconjurată de dealuri destul de înalte, care o protejează împotriva curenților reci, se bucură de un climat foarte favorabil, care permite cele mai variate experimentări.

Colecțiile Grădinii Botanice cuprind peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii.

În cadrul activităților ce se desfășoară în cadrul Grădinii Botanice, se produce un bogat și variat sortiment de plante ornamentale, care sunt distribuite în scopul folosirii acestora ca material demonstrativ și pentru ornamentarea parcurilor și localurilor școlilor. Personalul de specialitate din cadrul unității, organizează manifestări științifice, seminarii, simpozioane, participă la congrese naționale și internaționale, colaborează la elaborarea unor publicații în țară și străinătate.

Anual, Grădina Botanică editează catalogul de semințe și mostre de plante, prin intermediul căruia unitatea întreține un schimb activ cu peste 450 de grădini botanice și alte instituții de profil din întreaga lume.

Cazare Jibou

Complexul turistic "ALEX"

Este amplasat in orasul Jibou (langa BCR), judetul Salaj. Beneficiind de un cadru natural pitoresc, fiind legat atat prin calea ferata, cat si prin drumuri rutiere de marile orase din apropiere, orasul Jibou dispune de toate atuurile unei zone cu valente turistice.

Principalul punct de atractie pentru foarte multi vizitatori din tara si de peste hotare il constituie Gradina Botanica, unde privirea ochiului este incintata de o gama variata de specii de plante - peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii.

Alaturi de modernul complex botanic se incadreaza in peisaj castelul baroc al familiei Wesselenyi. Constructia actualului castel in stil baroc, unul din cele mai frumoase din Transilvania, a inceput in anul 1778 si a durat mai bine de 30 ani. Cel mai de seama reprezentant al acestei familii a fost contele Wesselenyi Miklos Jr., care a trait intre 1796-1850.

Pensiunea "EDEN"

 

Cei care vor să petreacă mai multe zile pot alege între hotelul de trei stele, pensiune sau se pot caza la căsuţe, unde veti fi tratat deosebit cu multa amabilitate si caldura.

Turiştii care se cazează la Pensiunea Eden (situată la marginea pădurii) pot face drumeţii sau vizite la Grădina Botanică din Jibou, Castrul Roman de la Porolissum (la 15 kilometri de băi), Grădina Zmeilor de la Gilgău si la Poiana cu narcise de la Racis.