CENTRU MEDICAL DE RECUPERARE ȘI FIZIO KINETOTERAPIE DR. LIANA PURGHEL SRL

Adresa:

Str. Băilor Nr.77, Jibou, jud. Sălaj

În clinica noastră veți fi examinat cu un aparat de ecografie ultra performant care ne permite să vizualizăm chiar și cele mai mici articulații din corpul uman.

Este o metodă diagnostică complexă, precisă, fără efecte secundare pentru pacient, nedureroasă, care se poate efectua ori de câte ori este nevoie aducând un real beneficiu în diagnosticul şi urmărirea unei game largi de afecţiuni musculoscheletale.

Ecografia musculoscheletală permite explorarea structurilor musculoscheletale şi a părţilor moi superficiale, aducând informaţii similare rezonanţei magnetice, însă la un preţ mult mai redus, ceea ce o face a fi metoda de prima intenţie.

 

 

 

Beneficiile ecografiei musculoscheletale:

Faţă de metodele imagistice secţionale (CT, RMN), avantajele majore ale ecografiei constau în:

  • studierea structurilor musculoscheletate în mişcare, în timpul manevrelor de flexie-extensie sau contracţie-relaxare musculară
  • compresia structurilor examinate
  • explorarea Doppler pentru  evaluarea leziunilor inflamatorii sau tumorale

De asemenea, sub ghidaj ecografic se pot efectua manevre diagnostice sau terapeutice cum ar fi: puncţia biopsie, biopsia formaţiunilor tumorale solide, aspirarea unor colecţii musculare, subcutanate sau articulare, plasarea unui cateter de drenaj percutan, ghidaj pentru injectarea unor tratamente intraarticulare sau musculare.

Ecografia musculoscheletală este o metodă imagistică neinvazivă, neiradiantă, repetabilă ori de câte ori este nevoie.